Jäsenhuone|Työhuone

YIT:n kaivuri avusti KaRaa maastoeste- ja kunnostustalkoissa

12.6.2013

YIT:n kaivuri avusti KaRaa maastoeste- ja kunnostustalkoissa

Viime syksynä YIT järjesti 100-vuotisen taipaleensa kunniaksi 100 hyvää tekoa -kampanjan, jossa yleishyödylliset tahot saattoivat anoa palveluksia YIT:ltä hyvään tarkoitukseen. Kangasalan Ratsastajat anoi kaivuria käyttöönsä päivän ajaksi Pohtiolammelle kunnostettavien harjoitusmaastoesteiden rakentamiseen ja muihin huoltotöihin. Kampanjan toteutettavat työt ratkaistiin Facebookin tykkäysten perusteella. KaRan hakemus sai yli 500 tykkäystä, ja YIT toteutti hankkeen kesäkuussa 2013. Kiitos aktiivisille Kangasalan Ratsastajien jäsenille ja meidän kavereille äänestämisestä! Ja iso KIITOS YIT:lle!

Viime perjantaina oli sitten viimein se päivä, jolloin Pohtiolammelle ajoi suuri rekka kyydissään kauhakuormaaja. Kauhakuormaajan ohjaimissa toimi YIT:n  sopimuskaivinkoneurakoitsija Hannu Herranen. Työt oli suunniteltu niin, että niitä riittäisi koko päivälle. Oli salaojien kaivuuta, maastoesteiden rakentamista ja kunnostamista, isojen kivien poistoa sekä parkkipaikan ja yläverryttelykentän tasoittamista. Talkoot kestivät aamu seitsemästä iltaan asti ja talkooporukkaa oli paikalla pitkin päivää. Kaikki suunnitellut työt saatiin tehtyä ja Pohtiksella komeileekin nyt mäennyppylän päällä oleva maastoeste sekä hauta- ja porraseste yläverryttelykentän tuntumassa.

Maastoesteet ovat turvallisuussyistä lukittuna. Niiden käyttö tapahtuu KaRan luvalla asianmukaisissa turvavarusteissa (turvaliivi ja -kypärä pakolliset!) ja valmentajan läsnäollessa. Valmennusta varten voit tiedustella maastoesteiden käyttöä Ari Erikssonilta tai Minna Kotilaiselta.

 

 

 

 

Uusi maastoeste yläverryttelykentän reunassa. Esteen takana alamäki yläkentältä isolle kentälle tai toisesta suunnasta lähestyttäessä ylämäki juuri ennen estettä. Ison kentän aidan saa avattua esteen kohdalta.

 

 

 

 

 

 

Kunnostettu hautaeste, jonka toisessa reunassa on pieni porras. Sijaitsee yläverryttelykentän kulmassa, lähellä alatielle johtavaa polkua.