Jäsenhuone|Työhuone

KaRan bonuspisteet

 

Bonuspisteiden kerääminen

 

Ole mukana kilpailuissa ja tapahtumissa toimihenkilönä tai avustajana. Osallistu kilpailuiden radanrakennukseen ja kilpailukaluston kunnostustalkoisiin. Lähde seuran järjestämälle matkalle, edullisesti! Kertyneet bonuspisteet hyvitetään seuran järjestämän matkan hinnassa. Tänä vuonna järjestettävistä matkoista tiedotetaan myöhemmin näillä sivuilla.

 

Kuvaus pistekeruun säännöistä ja periaatteista:

 • Karan jäsenet voivat kerätä bonuspisteitä antamalla työpanoksensa seuramme järjestämissä kilpailuissa tai talkootöissä.
 • Pisteiden keräämiseksi ilmoittaudu kansliaan työvuorosi alussa ja lopussa, jolloin nimesi merkitään listaan ja pistesaldosi kasvaa. 
 • Yhden bonuspisteen saa yhden tunnin työpanoksesta.
 • Jokaisen bonuspisteen painoarvo on sama, riippumatta siitä, onko suorittaja seniori vai juniori.
 • Työtehtävät katsotaan sen mukaisesti, mikä on suorittajan ikä, kunto tai muut huomioitavat seikat.
 • Pisteitä voi kerätä myös koko perheen joukolla, vaikka vain tietylle perheenjäsenelle.
 • Omat pisteet voi myös ”myydä” kaverille ilmoittamalla siitä seuralle.
 • Talkoilemalla seuran omassa kilpailussa voit vaihtoehtoisesti päästä kilpailemaan ilman lähtömaksua yhteen luokkaan, edellyttäen että edustat Kangasalan ratsastajia. Kilpailuharjoitus- ja seurakilpailuluokkiin tarvitaan 3 bonuspistettä, alue- ja kansallisen tason ratsastajia voidaan tukea stipendein
 • Käyttämättä jääneet bonuspisteet nollautuvat vuoden vaihtuessa, eikä niitä voi säästää seuraavalle kaudelle.

 

Millaisia talkootehtäviä on olemassa?

Voit käydä SRL:n kotisivuilta lukemassa kattavan kuvauksen erilaisista toimihenkilöiden tehtävistä.

Estekisoihin tarvitaan esimerkiksi liputtajia ja ratahenkilökuntaa, koulukisoihin taas mm. sihteereitä ja lähettejä. Tehtäviä löytyy ihan laidasta laitaan. Kilpailuissa osaan vaaditaan kokemusta ja taitoja, mutta moni tehtävä on sellainen ettei aiempaa kokemusta toimihenkilötyöstä tarvita välttämättä ollenkaan, vaan tekemällä oppii.

Radanrakennus- ja kalustonkunnostustalkoisiin ei tarvita edes hevoskokemusta, tuo siis isä, äiti ja isoveli mukaan keräämään talkoopisteitä juuri sinulle ;)

 

Mistä pisteitä sitten saa kerättyä?

Ohessa suuntaa antava laskelma, työskentelyajat voivat heittää alle tai yli.

Kilpailupäivä
Jos työskentelet kuudessa kilpailussa, jokaisessa kahdeksan tuntia, saat 6 x 8 x 1p eli 48 pistettä.

Radanrakennus
Jos työskentelet kuudessa radanrakennustalkoissa, jokaisessa kaksi ja puoli tuntia, saat 6 x 2.5 x 1p eli 15 pistettä.

Kilpailukaluston kunnostus
Jos työskentelet kaksissa kaluston maalaustalkoissa, kummassakin 8 tuntia, saat 2 x 8 x 1p eli 16 pistettä.

Kaikki edellä mainittu antaa yhteensä jo makeat 79 pistettä.

Kilpailupäivämäärät näet kilpailukalenterista. Kilpailuihin liittyvät radanrakennus- ja järjestelytalkoot ovat kilpailua edeltävänä päivänä. Radan rakentaminen alkaa lauantaisin yleensä klo 15 ja perjantaisin klo 18, tarkistathan kunkin kilpailun osalta lopulliset kellonajat vielä ennen ratatalkoi.

Kilpailukaluston kunnostus- ja maalaustalkoopäivät päätetään myöhemmin ja tiedotetaan näillä sivustoilla ja sähköpostilistalla.

Kaikkiin talkoisiin voit ilmoittautua Kangasalan Ratsastajien nettisivujen kautta. Voit myös tulla suoraan paikan päälle, mutta tehtävien järkevän organisoinnin vuoksi ennakkoilmoittautuminen on suositeltavaa.

 

Kun tulet toimihenkilöksi kilpailuihin:

 1. Ilmoittaudu ennakkoon netin kautta. Kangasalan ratsastajien nettisivuilta löytyy lomake, jolla voi ilmoittautua kuhunkin kilpailuun toimihenkilöksi. Näin helpotat tehtävien organisointia. Jos et ole ilmoittautunut etukäteen, voit toki tulla silloinkin suoraan paikan päälle. Tehtäviä riittää kaikille.
 2. Ilmoittaudu talkoovastaavalle. Löydät kansliasta talkoovastaavalta listan, johon kirjoitat nimesi ja saapumisaikasi. Näin varmistat sen, että talkoopisteet varmasti tulevat oikein kirjatuiksi.
 3. Löydä sopiva talkootehtävä itsellesi. Jos olet ilmoittautunut etukäteen, tiedät jo ehkä mihin tehtävään olet menossa. Silloin katso talkoolistasta kuka on tämän tehtävän vastuuhenkilö ja kerro hänelle että olet saapunut paikalle. Jos et vielä tiedä mihin tehtävään olet menossa, kerro talkoovastaavalle kokemuksesi ja toiveesi, hän ohjaa sinut sellaiseen tehtävään mihin juuri sillä hetkellä tarvitaan juuri sinunlaistasi talkoilijaa.
 4. Kun nälkä yllättää ja kisat vielä jatkuvat, ahkerat talkoilijat saavat buffetista ruokaa. Buffetissa on toimihenkilöille tarjolla mehua, kahvia ja isomman nälän yllättäessä lämmintä ruokaa.
 5. Ennen kun lähdet kotiin, muista käydä kansliassa merkitsemässä listaan poistumisaikasi. Jos listalta ei löydy poistumisaikaa eikä kukaan muista miten kauan olet ollut, talkoopisteet voivat mennä väärin tai jäädä jopa kokonaan saamatta.

 

Mihin bonuspisteitä voi käyttää?

Käyttökohteet tarkentuvat kauden aikana, suunnitelmissa on kuitenkin mm. seuraavaa:

 • Retket eri tapahtumiin (esim. HIHS, Tallinna Horse Show)
 • Seuravalmennukset (kysy lisää valmennusvastaavilta)
 • KaRan pikkujoulut ja muut tapahtumat (esim. luennot ja vastaavat)
 • Ratsastustunti jossain Kangasalan ratsastuskoulussa (opetushevosilla)
 • Kilpailuharjoitus- ja seurakilpailuluokkien lähtömaksut
 • Mahdollisesti myös joku itse määritelty tapahtuma, kysy ja ehdota rohkeasti!

Kaikkiin retkiin, juhliin, tapahtumiin tai ratsastustunnille voivat osallistua myös ne, joilla bonuspisteitä ei ole tienattuna KaRan talkoista. Tällöin bonuspisteiden jälkeen jäävä osuus tai koko summa maksetaan rahalla.