Jäsenhuone|Työhuone

Estevalmennukset

Estevalmennukset

 

Marja "Tytteli" Tetri-Rantanen, estevalmennus (KaRa ja TRS yhteistyö)

Kauden aikana vapaita paikkoja voi tiedustella Anna Heikkiseltä (044 288 5257 / Anna.L.Heikkinen (a) tuni.fi).

Kaudella 2020–2021 aloitetaan seuraestevalmennusten järjestäminen KaRa:n ja TRS:n yhteistyönä. Valmennus tapahtuu kolmen ratsukon tasoryhmissä (TRS:n ja KaRa:n ratsukot samoissa ryhmissä) ulkokaudella Pohtiolammen ulkokentällä ja maneesikaudella Niihaman kilpailumaneesissa. Valmennettavilta ei peritä erillisiä maneesi- tai kenttämaksuja. Valmentajana toimii Master-opettaja, ammattivalmentaja Marja ”Tytteli” Tetri-Rantanen. Tytteli on toiminut pitkäaikaisesti molempien seurojen seuraestevalmentajana.

Seuravalmennukset on tarkoitettu kaikille seuran jäsenille tasosta riippumatta. Ryhmät muodostetaan osallistujien mukaan puomi/kavalletti/ristikko-tasosta alkaen.

Seuravalmennuksessa painotetaan jatkuvuutta ja sitoutumista, joten syksyllä haetaan valmennukseen vuodeksi eteenpäin eli sekä syys- että kevätkaudelle. Sitoutuminen mahdollistaa jatkuvuuden valmennusryhmissä ja systemaattisen valmentautumisen. Valmennuksia järjestetään kerran kuussa (lauantaisin ja/tai sunnuntaisin). Syksyllä (elo-joulukuu) ja keväällä (tammi-toukokuu) on viisi valmennuskertaa. Syys- ja kevätkauden päivät ilmoitetaan kauden alussa koko kaudelle. Kevätkaudelle voi hakea erikseen, jos valmennuksissa on tilaa.

TRS:n ratsukot voivat osallistua Niihamassa valmennuksiin ratsastuskoulun hevosilla.

Kauden aikana on tarkoitus järjestää osana valmennuksia ratamaisia harjoituksia (syksyllä Niihamassa ja keväällä Pohtiolammella) ja tarjota myös muuta lajiharjoittelua tukevaa toimintaa ratsukoille. Valmennettaville tarjotaan pilatesta kaksi kertaa syksyllä ja kaksi kertaa keväällä. Päivät ilmoitetaan myöhemmin.

Valmennuspäivät ilmoitetaan ratsukoille etukäteen ja ne ovat myös TRS:n tapahtumakalenterissa ja Pohtiolammen varauskalenterissa. Valmennuksilla on oma facebook-ryhmän, jossa ilmoitetaan ryhmäkokoonpanot ja muuta ajankohtaista infoa. Syksyllä 2020 valmennukset järjestetään Niihamassa Pohtiolammen kenttäremontin vuoksi.

Seuravalmennukset ovat yleisölle avoimia tilaisuuksia ja suosittelemme lämpimästi valmennusten seuraamista kuunteluoppilaana. Kuunteluoppilaiden tulee antaa valmentajalle ja ratsukoille työrauha.

Valmennuspäivät (syksy kokonaan Niihamassa Pohtiksen kenttäremontin vuoksi)

su 16.8.
la 3.10/su 4.10
la 24.10.
la 21.11. rataharjoitus
la 19.12.

Kevään 2021 valmennuspäivät ilmoitetaan joulukuussa.

Tammikuu su 10.1.
Helmikuu su 21.2.
 

Maksut ja peruutukset

Seuraestevalmennuksen tuntihinta on 35 € kolmen ratsukon ryhmissä KaRa:n ja TRS:n jäsenille. Hinnat sisältävät kenttä- tai maneesimaksun. Muiden seurojen jäsenille hinta on 40 €/tunti.

Valmennukset maksetaan kausimaksuina (syys- ja kevätkausi erikseen). TRS:n ja KaRa:n jäsenille yhden kauden hinta on 175 € (sis. viisi valmennusta). KaRan jäsenet voivat käyttää bonuspisteitä kausimaksuun 1-5 valmennuskertaan syys- ja kevätkaudelle (10 pistettä/kerta).

Seuravalmennusmaksuja ei palauteta mahdollisten peruutusten vuoksi. Mahdollisten esteiden vuoksi kauden päätteeksi järjestetään max kaksi korvaustuntia/laji. Valmennuskoordinaattoreilta ja valmennusten omilta fb­-sivuilta löytyvät tarkemmat ohjeet. Poisjäänneistä on ilmoitettava aina mahdollisimman pian valmennuskoordinaattorille (trs.kara.estevalmennus@gmail.com).

Haku valmennusryhmiin

Joulukuu 2020: Täydennyshaku kevään valmennusryhmiin auki 10.12.2020 saakka.

Valmennusryhmiin haetaan koko kaudeksi (syys-kevät). Vapaita paikkoja voi tiedustella valmennusvastaavilta. Luethan ennen ilmoittautumista ohjeet seuravalmennuksiin osallistuville. 

Ryhmiin tai yksittäisille kerroille voidaan ottaa myös muiden seurojen jäseniä, jos tilaa on.

Osallistuminen yksittäisille kerroille

Valmennuksiin voi osallistua yksittäisille kerroille, jos ryhmissä on tilaa. Vapaista paikoista ilmoitetaan seurojen omilla facebook-sivuilla ja vapaita paikkoja voi tiedustella valmennuskoordinaattoreilta (trs.kara.estevalmennus@gmail.com)

Valmennuskoordinaattorien yhteystiedot

Sähköposti (trs.kara.estevalmennus@gmail.com)

TRS:n yhteyshenkilö Nelli Eskola puh. 040 560 6378

KaRa:n yhteyshenkilö Anna Heikkinen puh. 044 288 5257


 

 

Talent kaudella 2020-2021:

  • 2020-2021 kaudella estevalmennukset järjestetään TRS:n kanssa ja estevalmennusten talent-toiminnan jatkamista seuraavilla kausilla pohditaan.

Talent kaudella 2019-2020:

  • Talent-valmennus on tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille ratsukoille tasosta ja kilpailutaustasta riippumatta.
  • KaRan Talent-valmennukseen voi osallistua myös muiden seurojen jäsenet.
  • Talent-valmennuksen tavoitteena on tarjota ratsukoille kokonaisvaltainen valmentautumissysteemi, johon kuuluu myös muuta ratsastusta tukevaa toimintaa.
  • Talent-ratsukot valitsevat päälajin (koulu- tai esteratsastus), mutta voivat edelleen osallistua Talent-valmennuksiin molemmissa lajeissa. Valitsemassaan päälajissa Talent-valmennuskerta on 75 min pituinen sisältäen kirjallisen palautteen. Muille kuin päälajin talenteille (eli "haastajille") valmennus on 60 min mittainen ja ei sisällä kirjallista palautetta.
  • Talent-estevalmennukset järjestetään Kangasalla.
  • Talent-valmennuksiin osallistuminen edellyttää sitoutumista erityisesti päälaji-ryhmiin hakeutuneiden ratsukoiden puolelta. Ilmoittautumislomakkeella ratsukko voi hakea päälaji-ryhmään tai ilmoittautua "haastajaksi". Haastajat ovat mukana talent-valmennuksissa (valmennuskerta 60 min) ja voivat halutessaan hakea päälajin ryhmiin myös kauden aikana. Valinnat tehdään valmentajan kanssa. 
  • Lisätietoja Talentista.

 

Piritta Eriksson, erikoisestevalmennus

 

Kausi 2018: Valmennuksessa harjoitellaan erikoisesteitä. Ryhmäkoko 3-4 ratsukkoa ja valmennuksen kesto noin 75-90 minuuttia ratsukoiden etenemisestä riippuen. Ilmoittautumisen yhteydessä voi kertoa toiveita erikoisesteistä.

Piritta Eriksson on kilpaillut poneilla SM- ja PM-tasoilla este- ja kenttäratsastuksessa ja hevosilla SM-, PM- ja EM-tasoilla kenttäratsastuksessa. 

Hinta: 25 e / ratsukko. KaRan jäsenille 21 e / ratsukko.

Valmennuspäivät:


Muista päivistä ilmoitetaan myöhemmin, toiveita voi esittää.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

Tiedustelut KaRan valmennusvastaava Anna Heikkinen, Anna.L.Heikkinen (a) uta.fi

 

José Bernardes, estevalmennus

 Kevätkaudella 2015 alkavat José Bernardesin estevalmennusryhmät. Tunnit suunnitellaan ratsukoiden tason mukaan, valmennukset ovat avoimia kaikille tasosta riippumatta. Valmennuskerran kesto riippuu tunnille osallistuvien ratsukoiden määrästä: kolmen ratsukon ryhmän tunnin kesto on 1 tunti, neljän ratsukon ryhmälle 1,5 tuntia. Paikkoina maneesikaudella Wääksy ja Tavela, ulkokaudella Pohtiolampi.

Huom! Valmennuskielenä englanti, tulkkausapua saatavilla tarpeen mukaan. 

Valmennustunnin hinta (kestosta riippumatta) on KaRalaisille 29 e + maneesi/kenttämaksu, muiden seurojen jäsenille 37 e + maneesimaksu. Muita otetaan mukaan, jos ryhmissä on tilaa.

Kausi 2017-2018: Ole yhteydessä Anna Heikkiseen, mikäli toivot Jose Bernardesin estevalmennuksia.