Pohtiolammen ratsastuskeskus

Tältä sivulta löydät:

Seuramme käytössä on legendaarinen Pohtiolammen Ratsastuskeskus, jossa on hiekkapohjainen ratsastuskenttä, vuonna 2006 valmistunut toimitilarakennus sekä lähialueen ratsastusreitit. Kentän perusparannusremontti toteutettiin vuosina 2020-2022.

Kentän käyttöoikeus ja maksut

KaRan jäsenet saavat käyttää Pohtiolammen Ratsastuskeskuksen kenttää ja maastoratsastuspolkuja veloituksetta.

Muilta kuin KaRan jäseniltä peritään kentän käytöstä 40 EUR kenttämaksu, joka on voimassa koko kauden eli 31.12. asti. Kenttämaksu 15.7. alkaen loppukauden ajaksi on 30 EUR.

Kertamaksu 5 EUR.

Maksu tulee maksaa ETUKÄTEEN 
KaRan tilille FI 90 5104 0040 0255 08  
(viestiksi kenttämaksu, oma nimi) ja tulostaa/tallentaa maksusuorituksesta kuitti mukaan. Maksu on ratsastajakohtainen. 

Pohtiolammen aluekartta

Säännöt

Portti Pohtiolammen Ratsastuskeskukseen

Pohtiolammen portti (Kisarannantieltä) on nykyään aina suljettuna. Portin avausta voi tiedustella Eeva Laurilalta puh 040-5696738. Seuran jäsenten ja kentän varanneiden on henkilökohtaisesti tiedustelemalla mahdollista saada ohjeet portin avaamiseen. Porttia ei saa jättää auki, vaan se tulee sulkea perässään ja lukita lähtiessään. 

Hevosten purkua tai lastausta Kisarannantien varressa ei suositella turvallisuussyistä, vaan sen tulee tapahtua Pohtiolammen ratsastuskeskuksen parkkipaikalla.

Kaluston käyttö

  • Harjoitusestekalustoa (eli alumiinitolppia ja kulahtaneita puomeja) saa käyttää. Esteet tulee kerätä välittömästi käytön jälkeen kentän ulkoreunan aidoille. Estekalusto tulee asettaa niin lähelle aitoja että kentän huolto onnistuu ja puomeista tulee nostaa vähintään toinen pää irti maasta (tolpan kannattimelle) jotta ne eivät vety ja mene pilalle.
  • Estekilpailukaluston käyttö on kielletty ilman erillistä lupaa! Kilpailukalustoon kuuluvat mm. kärryssä olevat maalatut puomit, kaikki johteet, portit, sateenkaaret, sienet ja possut.
  • Vanhempia kouluaitoja (metalliset jalat) saa käyttää ja ne tulee kerätä takaisin katokseen käytön jälkeen. 
  • Rikkinäisestä kalustosta tulee ilmoittaa heti Eeva Laurilalle (puh. 040-5696738)

Lannat 

  • Lannat tulee kerätä kentältä lantakärryihin. Täyttyneet lantakärryt tulee tyhjentää kentän laidalta löytyvälle lantalavalle. 

Lanaus

  • Kenttää saa lanata kentän vierestä löytyvällä lanalla. Käytön jälkeen lana tulee siirtää kentän aidan ulkopuolelle niin, että se ei ole kulkureiteillä. 
  • Lanauksesta saa 3 talkoopistettä / lanauskerta. Ilmoita lanaukset tällä lomakkeella

Ratsastuskentän valot

  • Ratsastuskentälle on asennettu aikakatkaisijalla toimivat valot. Ajastin sijaitsee kanslian oven vieressä. 
  • Ajastimesta voi säätää aikaa aina 2 tuntia kerrallaan. 
  • Valoja on mahdollista käyttää klo 22 saakka, jonka jälkeen virta katkeaa.

Varauskalenteri

Pohtiolammen kentän varaukset: Kilpailuiden aikana koko kenttä ja ympäröivät alueet ovat varattuja. Valmennusten aikana, ellei toisin mainita, osa kentästä on myös muiden käytettävissä, valmennuksen vaatimaa tilaa kuitenkin kunnioittaen.

Jos haluat tehdä varauksen kentälle valmennusta, rataharjoitusta tms varten, voit käyttää oheista Team Up -kalenteria (linkki alla) Teethän varauksen mielellään vähintään kahta päivää ennen. Tiedusteluissa ja saman päivän varauksissa voi olla yhteydessä:

Huomaathan, että radat rakennetaan aina kilpailupäivää edeltävänä iltana n. klo 18 alkaen, kentän huoltotyöt alkavat jo noin klo 15. 

HUOM! Tarkistathan varauskalenterin ennen kuin teet varauksen, jotta päällekkäisyyksiltä ja turhilta viesteiltä vältyttäisiin!

Ajo-ohjeet Pohtiolammelle

Osoite: Kisarannantie 106, Kangasala

Tampereen suunnasta tullessa aja Lahdentietä Kangasalan keskustan liittymän ohi, ja nouse seuraavasta liittymästä ylös (Kuhmoinen / Orivesi / Sahalahti). Käänny liittymän päästä vasemmalle, aja noin kilometri ja loivan alamäen jälkeen käänny Kisarannantielle oikealle.

Lahden suunnasta navigaattorit ohjaavat useasti kääntymään yhtä risteystä liian aikaisin (aiemmin suorin reitti, nykyään hidastemutkia ja läpiajokielto). Älä käänny vielä risteyksestä missä on Mobilian opasteet oikealle (vasemmalle Tiihala), vaan aja noin kilometri eteenpäin seuraavaan liittymään (Kuhmoinen / Orivesi / Sahalahti) ja käänny liittymän päästä vasemmalle. Aja noin kilometri, loivan alamäen jälkeen käänny Kisarannantielle oikealle.