Jäsenhuone|Työhuone

KaRalaiset järjestämässä Ypäjällä SM-kilpailuja

5.10.2006

Ypäjän Hevosopiston tallit ja maneesit täyttyvät viikonvaihteessa tasokkaista kilpailijoista, kun yli 250 ratsukkoa taistelee niin esteratsastuksen hallimestaruuksista kuin viimeisistä Lucky Winners -paikoista Helsinki International FIM Horse Showhun.

Suurin osa esteratsastuksen kärkinimistä on ilmoittautunut mukaan. Yksi heistä on  vastikään Tallinnan Horse Showssa hienosti menestynyt vierumäkeläinen Jukka-Mikael Koivisto. Hän sijoittui Nandele-hevosellaan  Maailmancupin Keski-Euroopan liigan osakilpailussa  kuudenneksi.

- Se oli ilman muuta tähänastisen urani loistavin saavutus, Jukka-Mikael sanoo. Ypäjällä hän aikoo tosissaan taistella senioreiden hallimestaruudesta, joka hypätään 145 cm -tasolla. -Samalta viivalta lähdetään, mutta ilman muuta lähden tavoittelemaan mitalia.

Koiviston hevonen Nandele on nyt 8-vuotias, ja menestynyt jo isoilla radoilla. Ratsastajan mukaan hevonen on juuri tulossa parhaaseen ikäänsä.
- Helsingissä aion hypätä avoimia kansanvälisiä luokkia, kun nyt meni Tallinnassa näin hyvin.

Kahden seuran yhteistyötä
Suomessa on lukematon määrä ratsastusseuroja, ja pienten seurojen resurssit isojen kilpailuiden järjestämiseen ovat rajalliset. Pirkanmaalaisseurat  Kangasalan Ratsastajat ja Urheiluratsastusseura Tammer Riders päättivät kokeilla uudenlaista yhteistyötä ja järjestää yhteiset kilpailut Ypäjällä, joka ei ole kummankaan seuran kotipaikka.

- Aika moni ihmetteli, että miksei Ypäjän tiloja hyödynnetä enemmän kilpailuihin. Tartuimme Kangasalan Ratsastajien Oiva Viitasen kanssa tähän kiinni, ja nyt on ensi viikonloppuna tosi paikka edessä, sanoo Tammer Ridersin puheenjohtaja Seppo Lautamäki. Seurat toivovat antavansa esimerkkiä muillekin: jäsenistössä on monenlaista osaamista ja yhteistyössä taidot voidaan parhaiten hyödyntää. Samoin tietysti taloudelliset riskit jaetaan.

Kilpailut alkavat lauantaina 7.10 kello 10 Ypäjän Hevosopistolla ponien 110 cm luokalla. Myöhemmin päivällä ratkaistaan sekä pienten että isojen ponien hallimestaruus. Sunnuntaina nähdään, ketkä vievät junioreiden, nuorten ja senioreiden hallimestaruusmitalit.

Lisätietoja: ennen kilpailua Ari Eriksson 0500-831366
kilpailun aikana tiedottaja Anne Flinkkilä 040-5564213
http://www.hevosopisto.fi/

Lähtölistat ja tulokset: http//kipa.ratsastus.fi
Lähde: Suomen Ratsastajainliitto, sivun kuva Marcus Westermark.