Jäsenhuone|Työhuone

Pohtiolammen ratsastuskeskus

 Pohtiolammen Ratsastuskeskuksen osoite: Kisarannantie, Kangasala

Kentän käyttö- ja varausohjeet

Varauslomake

Varauskalenteri 2021

Pohtiolammen Ratsastuskeskuksen vihkiäiset 18.10.2006.
Kuva: Matti Kauhanen

Seurallamme on oma Pohtiolammen Ratsastuskeskus, jossa on maamme parhainta tasoa oleva hiekkapohjainen ratsastuskenttä ja vuonna 2005-2006 valmistunut täyden palvelun toimitilarakennus. Ratsastuskeskukseen liittyvät lähistöllä olevat ratsastusreitit. Kentällä pidetään vuosittain alue- ja kansallisella tasolla noin 10 ratsastuskilpailua, joiden lisäksi on lukuisia talli- ja seurakilpailuja sekä erilaisia valmennustapahtumia. Kentän perusparannusremontti toteutettiin vuosina 2020-2021.

Kenttäkilpailijoita ja maastoratsastajia varten seura ylläpitää maastoratsastusreittejä, joiden varrella on lukuisia maastoesteitä. Seuramme on peruskunnostanut ratsastuspolkuja varta vasten ratsastajien käytettäväksi, joten Pohtiolammen maastoratsastusreiteillä ratsastaminen on aina sallittua.

Kangasalan Ratsastajat ry:n jäsenillä on maksuton oikeus käyttää kenttää ja kentälle toimitettua estekalustoa rataesteharjoitteluun ja valmennukseen sekä sovittava oikeus käyttää toimitilan eri osia.

Toimitilarakennus on kooltaan n. 130 m2. Rakennuksessa on kahvila asiakastiloineen, hyvä keittiö, kokoustilaa, tuomaritorni, 6 wc:tä, joista 1 inva-wc. Lisäksi on 2 suihkutilaa, pesu- ja terveydenhoitohuoneet, varastotiloja ja ulkopesupaikka ratsuille. Liikuntarajoitteisille on tehty liikkumista helpottavia luiskia.

Kentän laajennus ja peruskorjaus valmistui vuonna 2002. Koko kenttäaukio on kooltaan n. 100 x 280 m, jolla on aidattu hiekkapohjainen 71 x 81 m kilpa- ja harjoittelukenttä, joka on kentällä olevin siirtoaidoin jaettavissa eri lohkoihin. Lisäksi kenttäalueen peräpäässä on erillinen verryttelyalue, kooltaan n. 40 x 60 m. Kenttämme kilpailupohja on saanut jatkuvasti kiitoksia sen hyvästä kunnosta.

Kenttää huolletaan ja ylläpidetään useita kertoja vuodessa. Kuivan sään vallitessa on kentällä käytössä oma kastelujärjestelmä, joka saa moottoripumpun voimin siirtovetensä n. 100 m:n päässä olevasta joesta.

Kentän ympäristössä on erillinen katsomo ja suurikokoinen pysäköintialue, jonne on helppo tulla hevoskuljetusautoin. Kentän pysäköintialue on ensisijaisesti ratsastusajoneuvoille, jotka lähes poikkeuksetta pystytään alueelle sijoittamaan.

Lisää pysäköintitilaa on lähes rajoittamattomasti hevosautoille ja katsoja-autoille n. 10 min. kävelymatkan päässä, joten massatapahtumienkin pysäköinnit onnistuvat.

Rakennuksen ja alueen toiminta kehittyy jatkuvasti. Kenttäalue elää ja uudistuu!

18.8.2006 rakennuksella pidettiin lopputarkastus, jossa rakentamisemme heti hyväksyttiin käyttöön ilman virheitä ja puutteita.

Toimitilarakennuksemme ja kentän vihkiäistilaisuus pidettiin 18.10.2006. Tilaisuuteen oli saapunut parikymmentä kutsuvierasta, mm. puheenjohtajat liitostamme, alueelta ja kunnan vapaa-aikalautakunnasta.

KaRan jäsenet saavat käyttää Pohtiolammen Ratsastuskeskuksen maastoratsastuspolkuja ja kenttää veloituksetta. Muilta kuin KaRan jäseniltä peritään kenttämaksu. Kentälle saa jättää muutamia harjoitusesteitä, kunhan puomeja ei ole jätetty maahan (vettyvät ja menevät pilalle). Kilpailukaluston käyttö on kielletty ilman erillistä lupaa! Kilpailukalustoon kuuluvat kärryssä olevat maalatut puomit ja kaikki johteet. Kouluaitoja saa käyttää, mutta ne tulee kerätä paikalleen pressun alle käytön jälkeen. Lantakasat on kerättävät kentän vieressä olevalle lavalle. SItä varten Pohtiolemmelle on hankittu kottikärryjä ja talikko. Huolehdithan, että lantalavan päällä oleva pressu on myös paikoillaan!

Pohtiolammen portti on auki, kun Pohtiolammen Kalapaikka on avoinna. Muina aikoina portin avausta voi tiedustella Anna Heikkiseltä puh 044 288 5257.

Lisätietoja Pohtiolammen Ratsastuskeskuksesta saa Eeva Laurilalta 040-5696738 tai sähköpostilla eeva.laurila@gmail.com

Karttalinkki Pohtiolammen Ratsastuskeskukseen