Jäsenhuone|Työhuone

Seuratoiminta

Yli neljännesvuosisata ratsastuksen hyväksi, 32. toiminnan vuosi käynnistyi.

 

Kangasalan Ratsastajat, tutummin KaRa, on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsenseura, joka on perustettu 19.12.1983. Seura on jo yli 20 vuoden ajan kehittänyt ratsastusta Kangasalla, niin kilpailu- kuin harrastemielessä, sekä vaikuttanut voimakkaasti myös koko maan ratsastustoimintaan.

Seuran toimintaan kuuluu olennaisesti läheiset suhteet alueen tallien kanssa, antamalla seuran tietotaitoa käyttöön. Kunnassa toimii SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu, jonka kanssa kiinteästi kehitetään lajia harrastetoiminnan ja kuntoliikunnan osalta. KaRa on vaikuttaja kunnassa, ottamalla kantaa kunnan asioihin, jotka koskevat ratsastusta ja tekemällä asian eteen tarvittavia toimenpiteitä.

Seurallamme on maamme parhainta tasoa oleva oma ratsastuskenttä, jonka kentän laitaan valmistuva toimitilarakennuksemme varmistaa parhaat harjoitus-, valmennus-  ja kilpailuolosuhteet kaikille kunnan alueella ratsastaville.  Pohtiolammen Ratsastuskeskukseemme  liittyy kiinteästi lähistön ratsastusreitit, joita seuramme on peruskunnostanut.  Merkityillä ratsastusreiteillämme ei ole kieltoja ratsastajille, mutta sallimme myös jalankulkeville kuntoilijoille reittiemme käytön.

Kilpailutoiminta on aina ollut seurassamme vilkasta. Järjestämme vuosittain noin kymmenen alue- ja kansallisen tason kilpailua koulu- ja esteratsastuksessa. Kenttäratsastajille  pidämme yllä ratsastusreittejä, joilla on lukuisia maastoesteitä. Tämä antaa hyvän pohjan tavoiteltaessa voittoja aivan huipputasollakin. Seuramme on järjestänyt alueella myös GP- ja PM-tason ratsastuskilpailuja. Valmistuva rakennuksemme luo viimeistellyt olosuhteet järjestää huippukilpailuja ja tapahtumia kaikilla tasoilla.

Kilpailutasot ovat rakennettu niin, että kilpailijauraansa aloittavat pääsevät mukaan seuran omiin kilpailuihin.

Junioriratsastajille, alle 16 v., olemme usein järjestäneet Villivarsa Cupin (nykyisin Hevoshullu Power Cup) karsinnat, unohtamatta aikuisratsastajia, joille järjestämme omat kilpailuluokat.

Aktiivisesta kilpailutoimminnasta kertoo myös SRL:n palkinto, jossa Kangasalan Ratsastajat valittiin Parhaaksi Ratsastusseuraksi 2009 Kilpailutoiminnan osalta valtakunnallisessa seurakilpailussa. 

Lisäksi SRL valitsi Kangasalan Ratsastajat Hämeen alueen parhaaksi seuraksi 2009

 

Kangasalan Ratsastajien kenttäkilpailut pidetään 28. - 30.8.2015 Pohtiolammella ja Wääksyn kartanolla. Kenttäkilpailuihin liittyviä talkoita aletaan pitämään ennen kilpailuja. Kunnostamme yhdessä maastoesteitä, reittejä, maalaamme puomeja ja teemme myös toimistohommia. Jokaiselle riittää puuhaa. Tule keräämään bonuspisteitä hyvässä seurassa!