Ajankohtaista helmikuussa 2024

 • Seppo Laine valmentaa Wääksyssä 27.2. Tarjolla este-ja koulutunteja. Viimeinen ilmoittautumispäivä 24.2. Ilmoittautumaan pääset tästä: 
 • Järjestämme Maria Collianderin valmennukset 21.1.2024 ja 2.3.2024 sekä Ville Vaurion valmennukset 5.6.2024 ja mahdollisesti  10.7. Nämä valmennukset järjestetään Wääksyn Kartanolla. Ilmoittautumaan pääsee tästä.
 • Keväällä 2024 KaRan nuorille järjestetään Kohti kisakautta -esteleiri 15.-17.3. Sappeen Ratsutilalla Tyttelin opetuksessa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä. 

Valmennustoimikunta

kara.valmennus (a) gmail.com

Carita Sarvanko 
puh. 040 044 8301, carita.sarvanko (a) gmail.com

Anna Hannula
puh. 044 288 5257, annahei (a) gmail.com

Johanna Ljungqvist
puh. 040 729 4540, johanna.ljungqvist (a) hotmail.com

Valmennukset on tarkoitettu kaikille KaRan jäsenille tasapuolisesti. Valmennuksiin pyritään mahduttamaan kaikki halukkaat, mutta mikäli tämä ei ole mahdollista (valmentajan tai maneesin rajallinen aika), niin ratsukot valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.


Seuravalmennussäännöt

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu valmennusryhmiin alkusyksystä/alkuvuodesta ilmoittautumislomakkeella. Sen jälkeen pääset liittymään valmennusten Facebook-ryhmään, jossa ilmoittaudutaan yksittäisille valmennuskerroille. Jokainen valmennuskerta maksetaan erikseen ja ilmoittautuminen ei tarkoita, että kaikille kerroille tulee osallistua. Ilmoittautumisaikojen päätyttyä voit tiedustella vapaita paikkoja osoitteesta kara.valmennus (a) gmail.com

Maksut
llmoittautuneet saavat maksuohjeet sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Valmennus tulee maksaa ennen valmennusta. Valmennuksen hinnan lisäksi kukin suorittaa itse maneesimaksun kunkin tallin tai valmennuspaikan ohjeiden mukaisesti. 

 • KaRan tilinumero on: FI 90 5104 0040 0255 08.
 • Viitteeksi valmennuksen laji ja valmentajan nimi, valmennuksen päivämäärä ja ratsastajan nimi.
 • Valmennusmaksusta tulee lähettää kuitti osoitteeseen: kara.valmennus (a) gmail.com

Huom! Mikäli edellistä valmennuskertaa ei ole maksettu, osallistumisoikeus seuraavaan valmennukseen evätään.

Seuran tuki valmennuksiin
Seuran valmennustukea voi käyttää kalenterivuoden aikana 10 kertaa. Valmennustukea voi hakea seuran järjestämiin ja itse järjestettyihin valmennuksiin. Seura tukee valmentautumista myös mahdollistamalla valmennusten maksamisen bonuspisteillä. 

Bonuspisteillä maksaminen
Valmennuskerran voi maksaa bonuspisteillä. Eri valmennuksiin käytettävät pistemäärät on kerrottu alla kunkin valmennuksen kohdalla. Pisteet tulee olla kerättynä ennen valmennusta kokonaisuudessaan ja pisteillä maksamisesta tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään kun ryhmätiedot ilmoitetaan.

Peruutukset
Mikäli ratsukko ei pääse osallistumaan ilmoittautumaansa valmennukseen, tulee valmennus perua ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Muussa tapauksessa hintaa ei hyvitetä. Ratsukko voi hankkia itselleen omaa tasoaan vastaavan sijaisen. Hinta voidaan hyvittää tai korvaava valmennus voidaan järjestää, mikäli valmennus peruuntuu seuraavista syistä: Pakkasta on valmennuksen pitopaikalla yli -15 C, valmentaja on estynyt pitämään tunnin, ratsastaja on sairastunut (lääkärintodistus) tai ratsu on sairastunut (eläinlääkärin todistus). Kaikista muutoksista tulee ilmoittaa välittömästi valmennuksesta vastaavalle henkilölle.

Valmennuspaikalla

Päivän ensimmäinen ryhmä sitoutuu auttamaan radan/tehtävien rakentamisessa ja viimeinen ryhmä purkamisessa.

Valmennettavat sitoutuvat keräämään valmennuspaikalta valmennuksen lopuksi lannat ja noudattamaan muutoinkin valmennuspaikkojen sääntöjä. 

Kouluvalmennukset

KaRa järjestää säännöllisesti Päivi Arvion ja Heidi Leiniäisen kouluvalmennusta. Valmennuksia on noin kerran kuussa. 

Päivi Arvion kouluvalmennukset 

Valmennuksia järjestetään kaudella 2023-2024 kerran kuukaudessa. Valmennukset on tarkoitettu kaikille seuran jäsenille tasosta riippumatta. Ulkokaudella valmennukset järjestetään Pohtiolammen ulkokentällä ja talvikaudella maneeseilla (Wääksyssä, myös muut mahdollisia).

Päivin esittely: 
"Olen SRL:n III-tason valmentaja ja master-ratsastuksenopettaja. Olen 20 vuoden ajan valmentanut eri tasoisia yksityisratsukoita ja opettanut ratsastuskouluissa kaikenikäisiä ratsastajia. Ratsastan ja valmentaudun itse aktiivisesti ammattitaitoni ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Valmennuksissani painotan hyvässä tasapainossa istuvaa ja vaikuttavaa ratsastajaa, jonka myötä hevonen pystyy liikkumaan tasapainossa ja iloisesti. Valmentajana olen kannustava ja perusteellinen."

Kevät 2024
Pe 23.2. Wääksy (klo 17-19)
Pe 22.3. Wääksy (klo 17-19)
Pe 26.4. Wääksy (klo 17-19)
Pe 17.5. Pohtis (klo 17-20)

Kevään 2024 ryhmissä on vapaita paikkoja
Ilmoittaudu 4.2.2024 mennessä tällä lomakkeella. 

Hinta 

30 € kolmen ratsukon ryhmä 60 min
45 € kahden ratsukon ryhmä 60 min
Lisäksi maneesimaksut maneesien ohjeiden mukaisesti. 

Näihin valmennuksiin voi hakea seuran valmennustukea. 

Valmennukset maksetaan KaRan tilille ennen valmennusta. KaRan jäsenet voivat käyttää bonuspisteitä valmennusmaksuihin (10/13 pistettä/kerta). 

Poisjäänneistä on ilmoitettava aina mahdollisimman pian valmennuskoordinaattorille (kara.valmennus@gmail.com).


Heidi Leiniäisen kouluvalmennukset 

Heidi Leiniäisen kouluvalmennuksia järjestetään säännöllisesti tammikuusta 2024 alkaen noin kahden viikon välein. 

Heidin esittely: "Olen 37-vuotias ammattivalmentaja, kouluratsastaja sekä koulutuomari Jyväskylästä. Olen itse kilpaillut Inter A -tasolla itse kouluttamallani hevosella, treenasin 3 v. Boessa Stella Hagelstamin ja Sami Vuoriston opissa, ja sitten vielä 8 kk Richardin ja Kyran luona Englannissa. Treeneihin ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat oppia uutta. Keskityn paljon istunnan parantamiseen sekä ratsukon kokonaisuuden harmoniaan. Uskallan haastaa ratsastajaa ja pidän mielessä koko ajan hevosen kouluttamisen eteenpäin. Mennä välillä niihin vaikeisiin tehtäviin ja harjoituksiin, sillä kehitys ei tapahdu mukavuusalueella."

Ilmoittaudu mukaan Heidin valmennuksiin kevätkaudelle 2024
tällä lomakkeella 4.2.2024 mennessä. 

Kevät 2024 
La 6.1. Wääksy
Ke 24.1. Wääksy (ennen klo 18), Kautiala (klo 18-20)
La 10.2. klo 10-12 Wääksy, Kautiala
La 17.2. klo 10-13 Wääksy, Kautiala
Ti 20.2. klo 17-19 Wääksy, Kautiala
La 9.3. klo 10-13 Wääksy, Kautiala
Pe 29.3. klo 10-13 Wääksy, Kautiala
Ke 17.4. klo 17-19 Wääksy, Kautiala

Hinta

KaRan jäsenet: 
40 € kahden ratsukon ryhmä 45 min
50 € yksityistunti 30 min
70 € yksityistunti 45 min
Lisäksi maneesimaksut maneesien ohjeiden mukaisesti. 

KaRan jäsenet voivat käyttää bonuspisteitä kahden ratsukon tunteihin (12 p) tai 30 min yksityistuntiin (14 p). 

Muiden seurojen jäsenet: 45 / 55 / 75 € + maneesimaksu. 

Näihin valmennuksiin voi hakea seuran valmennustukea. 

Valmennukset maksetaan KaRan tilille ennen valmennusta. Maksusta tulee lähettää kuitti sähköpostilla osoitteeseen kara.valmennus (a) gmail.com. 

Lisätiedot
carita.sarvanko (a) gmail.com

Estevalmennukset

Kaudella 2023-2024 KaRan seuraestevalmentajana toimii Master-opettaja, ammattivalmentaja Marja ”Tytteli” Tetri-Rantanen. Tytteli on toiminut pitkäaikaisesti KaRan seuraestevalmentajana ja alueen estevalmentajana.

Valmennus tapahtuu kolmen-neljän ratsukon tasoryhmissä ulkokaudella Pohtiolammen ulkokentällä ja maneesikaudella Wääksyn ja Suomatkan maneeseissa. Valmennuksiin osallistujat maksavat maneesimaksut maneesien ohjeiden mukaisesti. 

Seuravalmennukset on tarkoitettu kaikille seuran jäsenille tasosta riippumatta. Ryhmät muodostetaan osallistujien mukaan puomi/kavalletti/ristikko-tasosta alkaen.

Kevät 2024 valmennuspäivät (valmennukset klo 16-21 välillä): 
ke 3.1. (Wääksy), ke 7.2. (Wääksy), ke 6.3. (Wääksy), ke 3.4. (Wääksy), ke 8.5. (Wääksy), ke 5.6. (Pohtis)

Leiri 15.-17.3. Sappee

Kevään 2024 ryhmissä on vapaita paikkoja.
Ilmoittaudu 4.2⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.2024 mennessä tällä lomakkeella. 


Hinta

KaRan jäsenet: 35 €. Lisäksi maneesimaksut maneesien ohjeiden mukaisesti. 

Näihin valmennuksiin voi hakea seuran valmennustukea. 

Muiden seurojen jäsenet: 40 €/kerta + maneesimaksu. 

Valmennukset maksetaan KaRan tilille ennen valmennusta. KaRan jäsenet voivat käyttää bonuspisteitä valmennusmaksuihin (10 pistettä/kerta).

Poisjäänneistä on ilmoitettava aina mahdollisimman pian valmennuskoordinaattorille
kara.valmennus (a) gmail.com


Kenttävalmennukset

Kauden 2023 seurakenttävalmennukset käynnistyvät maaliskuussa yhteistyössä Karan ja Lempäälän Ratsastusseuran kanssa. Valmentajana toimii Tuija Rosenqvist.

Valmennukset tapahtuvat Tampereen Ratsastuskeskuksessa, Lempäälässä ja Kangasalalla.

Valmennuksen hinta on 45€/krt 3-(4)hengen ryhmässä + maneesi/kenttävuokra 15€.

Myös lajia aloittelevat ratsukot voivat osallistua kenttävalmennukseen. 

Hakulomake KaRan kouluvalmennuksiin

Sitoutuminen KaRan järjestämiin valmennuksiin
Olen kiinnostunut seuraavista valmennuksista (voit valita useampia)
Seuran jäsenyys

Hakulomake KaRan estevalmennuksiin

Ratsu
Sitoutuminen KaRan järjestämiin valmennuksiin
Seuran jäsenyys

Valmennustuki vuodelle 2024


Mitä voi hakea?

Tukea valmennuksiin, joihin seuran jäsenet ovat osallistuneet. Valmennukset voivat olla ratsastajien itse tai muiden seurojen tai organisaatioiden järjestämiä. Tukea voi hakea kaikkiin SRL:n alaisten lajien valmennuksiin, joissa valmentajana on ollut SRL:n hyväksymä valmentaja tai vastaavan ammattitaidon omaava henkilö (ks lisätiedot kohdasta Kuka voi hakea?).

Vuoden aikana tukea voi käyttää maksimissaan 10 valmennuskertaan, joihin ei ole myönnetty muuta seuran tukea. Valmennuksista korvataan 5 €/valmennuskerta.

Jos ratsastaja käy seuravalmennuksissa seuran tukemaan hintaan, vähentävät ne haettavien valmennustukikertojen määrää. Eli yksi ratsastaja voi saada kokonaisuudessaan vuoden aikana maksimissaan 10 valmennuskertaan tukea seuralta.

Kuka voi hakea?

Tukea voivat hakea kaikki KaRan jäsenet valmennuksiinsa seuraavien kriteerien mukaisesti:

 • Ratsastaja on KaRan jäsen. 
 • Mikäli ratsastaja kilpailee, hän on kilpailuissa edustanut KaRaa (mikäli on useamman seuran jäsen) ajankohtana, jolta valmennustukea haetaan.
 • Ratsastaja on osallistunut seuratalkoisiin kuluvan kauden aikana 8 tunnin ajan.
 • Ratsastaja on saanut valmennuksesta maksukuitin. Jokaisesta valmennuksesta pitää pyydettäessä pystyä esittämään kuitti.
 • Tukea maksetaan vain yksityishenkilöiden maksamista valmennuksista. Jos yritys/yhtiö maksaa valmennuksen, sille ei voi hakea tukea.
 • Tukea voi hakea SRL:n hyväksymien valmentajien; hevosalan ammattilaisten, joiden ammattitaito voidaan esittää; ja ratsastusvalmennukseen (tai muun lajin valmennukseen) valmennukseen tarvittavan ammattitutkinnon suorittaneiden henkilöiden pitämiin valmennuksiin. Tukea voi hakea myös ulkomaisten valmentajien valmennuksiin.
 • Valmennuksella tarkoitetaan yksityis- tai pienryhmätuntia, jossa on tavoitteellinen ja henkilökohtainen valmennusote. Esimerkiksi ratsastuskoulutunteja ei tässä yhteydessä lasketa valmennuksiksi.

Miten voi hakea?

Tukea haetaan täyttämällä alla oleva lomake 31.10.2024 mennessä. 
Tukea haettaessa pitää lähettää vähintään yksi kuitti valmennuksesta. Lisäksi kuitteja voidaan pyytää pistotarkastuksin. Kuitiksi hyväksytään valmentajalta tullut lasku, Mobile Payn maksukuitti tai vastaava.

Milloin voi hakea?

Tukea voi hakea kerran vuodessa lokakuun loppuun mennessä. Se on haettavissa ensimmäisen kerran syksyllä 2023. Tukea voi hakea vuosittain.

Tukea voi hakea valmennuksille, jotka ovat toteutuneet aikavälillä lokakuu 2023–syyskuu 2024. Tuki maksetaan marraskuussa 2024.

Lisätiedot

Anna Heikkinen
annahei (a) gmail.com

Valmennustukilomake

Tuki maksetaan marraskuussa. Sinuun ollaan yhteydessä, mikäli hakemuksen käsittelyyn tarvitaan lisätietoja. 

Olen talkoillut KaRan talkoissa 8 tuntia kuluvan kauden aikana

Kohti kisakautta - KaRan talenttien esteleiri kevät 2024


Aika ja paikka: Pe 15.3.-su 17.3.2024, Sappeen Ratsutila, Pälkäne
Opettajat: Ratsastus: Marja "Tytteli" Tetri-Rantanen, kilpailuihin valmistautuminen: Reija Vähätalo

KaRa järjestää kilpailukauteen valmistavan esteleirin talent-ikäisille (n. 10-18 -vuotiaat) Sappeen Ratsutilalla. Leirin opettajana toimii KaRan oma Talent-estevalmentaja Marja "Tytteli" Tetri-Rantanen ja lisäksi Reija Vähätalo opettaa kilpailuihin valmistautumista ja kilpailupaikalla toimimista. 

Leirillä harjoitellaan kilpailupaikalle saapumista ja siellä toimimista, tehdään kilpailuihin valmisteleva ratsastus ja järjestetään leirikilpailut, joissa harjoitellaan rataan tutustumista ja valmistautumista omaan suoritukseen. Radat arvostellaan taitoarvosteluna ja arvostelu käydään yhdessä valmentajan kanssa läpi.  Leirillä pääset viettämään aikaa muiden estekisailusta innostuneiden kanssa ja nauttimaan saunasta ja paljusta lauantai-iltana. 

Leiri on avoin kaikille kiinnostuneille. KaRan talent-ikäiset ratsastajat ovat etusijalla. 

Leirille mahtuu kuusi henkilöä. Leirille voi osallistua omalla ratsulla tai Sappeen ratsutilan ratsulla. Omille ratsuille on rajoitetusti paikkoja (3-5) ja etusijalla oman ratsun kanssa ovat KaRan estevalmennuksiin säännöllisesti osallistuvat. 

Leiri on saanut SRL:n Talent-toiminnan tukea 1000 €. Myös KaRa tukee leiriä. 

Ohjelma

Perjantai 15.3.2024

 • Saapuminen ja majoittuminen (saapuminen perjantai-iltana tai lauantaiaamuna)
 • Hevosten iltahuolto ja ratsastajien tutustumista toisiinsa 

Lauantai 16.3.2024

 • Saapuminen ja majoittuminen (lauantaina saapuvat). 
 • Aamupäivän ratsastustunti/45min: tutustuminen uuteen ympäristöön ja teema esteiden välit ovat kouluratsastusta (Reija Vähätalo) (perjantaina saapuneet)
 • Iltapäivän ratsastustunti: Kilpailuihin valmisteleva ratsastus tasoryhmissä (Tytteli)
 • Teoria ja harjoitukset: ratsun valmistelu kilpailuun, kuljettaminen, saapuminen kilpailupaikalle, hevostarkastus, kilpailuaamun aikataulun suunnittelu, hevosen hoito kilpailupaikalla (Reija)
 • Kilpailuun valmistava illanvietto: Ratsastajan valmistautuminen kilpailuun ja oman hyvinvoinnin muistaminen: kisapäivän omat eväät, reilu kilpailija ja yhteistyö kisapaikalla, some ja kehonhuolto. 
 • Sauna ja palju  

Sunnuntai 17.3.2024

 • Kilpailuun valmistautuminen: hevosten valmistelu, rataan tutustuminen jalan, omaan suoritukseen valmistautuminen (Reija)
 • Leirikilpailut: Ratsukon verryttely kisapaikalla, lähtöön valmistautuminen, kilpailuradan ratsastus, taitoarvostelu (Tytteli ja Reija)  
 • Teoria: Taitoarvostelu, arvostelupöytäkirjat annetaan ratsastajille (Tytteli). 
 • Leirin päätös 
 • Hevosten valmistelu kotiinlähtöön ja lähtö (Reija)

Ohjelma tarkentuu aikataulun osalta helmi-maaliskuussa. Pienet muutokset ohjelmaan mahdollisia. 

Hinta

180 €/hlö pe-su, 145 €/hlö la-su. 

Hintaan sisältyy Sappeen Majatalon täysihoitomajoitus (2-3 hlön huoneissa), oman ratsun majoitus ja tallin heinä / Sappeen ratsu, ratsastus- ja teoriatunnit, leirikilpailut, illanvietto, sauna ja palju. 

Ilmoittautumisen jälkeen saat ohjeet varausmaksua (90 €) varten. Varausmaksua ei palauteta. Loppumaksu (90 €/55 €) maksetaan 2 viikkoa ennen leiriä. 

Majatalossa yöpyy leiriläisten kanssa leirin ajan 1-2 täysi-ikäistä huoltajaa. 

Lisätiedot: kara.valmennus (a) gmail.com

Leiri-ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on sitova. Esteen sattuessa ratsukko voi etsiä itselleen korvaajan.

Ratsu
Seuran jäsenyys